« wróć do listy przepisów

Sorbet malinowy

40 minut
Średnio trudne

Lato coraz bliżej, dlatego zadbaj o formę. A raczej o… foremki! To właśnie w nich przygotujesz sorbety, które z wypiekami na twarzy będą pałaszować wszystkie domowe łasuchy. Mrożone maliny, sok ze świeżo wyciśniętej cytryny i niezawodny syrop Paola – tylko tyle potrzeba, by stworzyć orzeźwiający deser. Nie czekaj, po prostu weź to na chłodno!

Składniki

  • 250 g mrożonych malin
  • świeżo wyciśnięty sok z połówki cytryny
  • 1/4 szklanki syropu malinowego Paola

Sposób przygotowania

Maliny, sok i syrop zmiksuj blenderem. Opcjonalnie mus możesz przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przełóż do foremek na lody i schłódź minimum 6 godzin w zamrażarce.