« wróć do listy przepisów
Och, jakże to brzmi! Herbata pierniczkowa już w samej nazwie jest przepisem, który przywołuje wyłącznie pozytywne skojarzenia. Ponoć na świecie istnieją ludzie, którzy pierników nie lubią. Ponoć, bo nigdy takich nie spotkaliśmy… Jak przyrządzić wybitnie aromatyczną i zapadającą w pamięć herbatę pierniczkową? To prostsze, niż może się wydawać. Wystarczy podążać za naszym przepisem i koniecznie mieć przy sobie syrop Paola. Kilka jego kropel będzie wisienką na tym zjawiskowym, kulinarnym dziele.
Zaparz herbatę w dużym imbryczku. Pozbądź się fusów, przecedź herbatę do kubków lub szklanek. Wlej do każdej na dno miód i syrop Paola. Możesz zamieszać lub zostawić do zamieszania po podaniu. Wrzuć wszystkie przyprawy, nie rozgniataj. Udekoruj laskami cynamonu i skórką pomarańczową.
Smacznego!