« wróć do listy przepisów

Herbata zimowa z malinami, cytrynami i granatem Na 2 porcje

20 minut
Bardzo łatwe

Czasem nie warto komplikować i zanadto eksperymentować. Miód, malina. Granat i cytryna. Czegóż więcej potrzeba do szczęścia? Ach, tak, kilka kropel syropu Paola i czerwoną lub czarną herbatę. Zima zła? Nie z tym przepisem! Sprawdzi się on idealnie w domu, na spotkaniu ze znajomymi, a także po powrocie z narciarskich szaleństw na stoku. Na zdrowie!

Składniki

  • 2 płaskie łyżki czarnej lub czerwonej herbaty
  • 1 litr wody
  • 1 cytryna pokrojona na cienkie plasterki
  • 2 łyżki miodu
  • duża garść świeżych lub mrożonych malin
  • 1 średniej wielkości granat
  • 2 laski cynamonu
  • 1 łyżka Syropu Paola Malina z Lipą

Sposób przygotowania

Zaparz herbatę w dużym imbryczku. Pozbądź się fusów, przecedź herbatę do kubków lub szklanek.  Wlej do każdej na dno miód i syrop Paola. Możesz zamieszać lub zostawić do zamieszania po podaniu. Wrzuć maliny i pestki granatu. Udekoruj laskami cynamonu i cytryną.

Smacznego!